Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η Δρακόντειος μυητική μαγεία

Η Δρακόντειος μυητική μαγεία

Dragon Rouge σημαίνει "κόκκινος δράκος" στα Γαλλικά. Το Γαλλικό όνομα Dragon Rouge, αντιστοιχεί σε μία παλιά αλχημιστική αδελφότητα που είχε αυτό το όνομα. Dragon Rouge επίσης, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και διάσημα βιβλία των μαύρων τεχνών, το μέγα Γριμόριο (the great grimoire, Le Grand Grimoire), που ονομάζεται "Le Dragon Rouge" η το βιβλιο επικλησης των νικημενων απο τον αρχαγγελο μιχαηλ και εκπτωτων πνευματων που ειχαν αρχηγο τον μαγικο κοκκινο δρακοντα τησ μαγειας του φωτος"κεραυνου"

Το Dragon Rouge χρησιμοποιεί μαγικά συστήματα από όλον τον κόσμο, αλλά εστιάζεται κυρίως στην Ευρωπαϊκή παράδοση.


Η Δρακόντειος μύηση βασίζεται σε 1+9+1 επίπεδα που συνολικά συνθέτουν τις 11 βαθμίδες, οι οποίες αντιστοιχούν στις Κλίφοτ και στους 11 δαίμονες κυβερνήτες τους, οι οποίοι ενεργούν ως η νυχτερινή πλευρά και η αντίθεση της δημιουργίας. Η πρώτη βαθμίδα είναι το μέρος απ΄ όπου ξεκινά ο αμύητος, το άνοιγμα των πυλών στη σκοτεινή πλευρά. Οι επόμενες 9 βαθμίδες αντιπροσωπεύουν τα 9 επίπεδα της νυχτερινής πλευράς ή του κάτω κόσμου απ΄ όπου ο Όντιν περνά κατά το ταξίδι της μύησης του στα μυστικά των ρούνων. Αυτές οι βαθμίδες φέρνουν τον μύστη στη καρδιά του σκοταδιού και μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε Θεό (όπως κατά την υπόσχεση του φιδιού στη Γένεση 3:5, όταν ο άνθρωπος τρώει το φρούτο της γνώσης και μπαίνει στην διαδικασία της μύησης). Η τελευταία βαθμίδα είναι πέρα από τα σύνορα της δημιουργίας.

1. Λίλιθ (Lilith) 1.0°. Η πύλη στο άγνωστο.
———
2. Γκαμάλιελ (Gamaliel) 2.0°. Τα σκοτεινά όνειρα. Αστρική μαγεία. Μάγια (Witchcraft). Τα μυστήρια της μαύρης σελήνης. Η σκοτεινή Θεά.
3. Σάμαελ (Samael) 3.0°. Η φιλοσοφία της αριστερής ατραπού. Η σοφία της παράνοιας. Μαγεία των Γιεζίντι. Η σκοτεινή πλευρά των τσάκρα.
4. Ααράμπ Ζαράκ (A'arab Zaraq) 4.0°. Εωσφορική μαγεία. Η σκοτεινή πλευρά της Αφροδίτης. Ερωτο-μυστικισμός και η ατραπός του μαχητή.
5. Θαγκίριον (Thagirion) 5.0°. Η φώτιση του σκοταδιού. Ο μαύρος ήλιος. Η ένωσις του θεού με το "κτήνος".
6. Γκόλαχαμπ (Golachab) 6.0°. Ragnarφk. Η ενεργοποίηση του Σουρτ/ Ζόραθ (Surt/Sorath). Το θέλγητρο και ο μαγνητισμός της λαγνείας και του βασανισμού
7. Γκάαγκσχεμπλα (Gha'agsheblah 7.0°). Τα υψηλότερα επίπεδα του ερωτο-μυστικισμού. Προετοιμασία για την άβυσσο.
8. Σατάριελ (Satariel 8.0°). Το άνοιγμα του ματιού του Εωσφόρου, Σίβα, Όντιν. Η "αρχή" του Δράκου.
9. Γκάγκιελ (Ghagiel) 9.0°. Το άναμμα του αστεριού του Εωσφόρου.
10. Τάουμιελ (Thaumiel) 10.0°. Η πλήρωση της υπόσχεσης του φιδιού. Θειότητα.
———
11. Τάουμιελ (Thaumiel) 11.0°. Η μαύρη τρύπα. Το σκαλί προς τη νέα δημιουργία. Σύμπαν Β΄.
Η τέσσερις κύριες παραδόσεις πίσω από το σύστημα μαγείας του Dragon Rouge έχουν κοινό ένα σημαντικό στοιχείο: οδηγούν τον μύστη βήμα προς βήμα βαθιά στο σκοτάδι οπού ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός. Με την είσοδο στο σκοτάδι όπως ο Όντιν ή ο ιερός σκαραβαίος και την αυτοθυσία, μπορεί κανείς να μετουσιωθεί από δημιούργημα σε δημιουργό.
Γ.Ο.Τ.Α.
Η Καββάλα είναι μία φιλοσοφία μυστικισμού που έχει τις ρίζες της στην Ελληνική φιλοσοφία ως αρχη των ιδεων της, και που παρέμεινε ζωντανή χάρη στον Ισραηλίτικο μυστικισμό και στη δυτική παράδοση μαγείας. Η Κλίφοτ είναι η σκοτεινή πλευρά αυτής της παράδοσης(διαστασεις και δαιμονικα παραλληλα συμπαντα). Στην Κλίφοτ εμπεριέχονται οι αρχές της σκοτεινής και αθέατης πλευράς των πραγμάτων, καθώς και της αντίθεσης που κρύβεται πίσω από κάθε τι. Η πλευρά του φωτός στην Καββάλα εκφράζεται με μαθηματικούς/γεωμετρικούς κανόνες, με τους οποίους ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο. Η Κλίφοτ αντιστοιχεί σε μαθηματικά κλασματικούς κανόνες και στις αρχές του χάους. Αποτελεί δε, τις διασπαστικές και καταστρεπτικές δυνάμεις. Η κλιφοτική καββάλα χρησιμοποιεί τις καταστροφικές δυνάμεις προκειμένου να ελευθερώσει τον μύστη από τους περιορισμούς της δημιουργίας. Μέσω αυτών των δυνάμεων μαθαίνουμε να δημιουργούμε. Στην Καββάλα, ο Εωσφόρος και οι έκπτωτοι άγγελοι είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις της Κλίφοτ για να απελευθερωθούν από το Θεό. Οι αρχές του φωτός, κρατούν τους αγγέλους και το υπόλοιπο μέρος της δημιουργίας κάτω από τα σταθερά, πάγια και προκαθορισμένα δεδομένα τους. Οι σκοτεινές δυνάμεις "σπάνε" αυτά τα δεδομένα και καθιστούν δυνατή την ελεύθερη βούληση και την ατομική ύπαρξη έξω από τα δεδομένα του Θεού. Η δαιμονολογία και η Γοτθική μαγεία είναι μέρη της Κλιφοτικής Καββάλας, κατά τις οποίες ο μάγος εξορκίζει και καλεί προσωποποιημένες σκοτεινές δυνάμεις, στη μορφή διαφορετικών δαιμόνων. Για αυτόν το σκοπό, στο Dragon Rouge, χρησιμοποιούμε τα παραδοσιακά κείμενα μαύρης μαγείας και δαιμονολογίας, προσαρμοσμένα όμως στο Δρακόντειο σύστημά μας. Η διαθήκη του Σολομώντος, τα κλειδιά του Σολομώντος, το Λεμέγετον (Lemegeton) και το Le Dragon Rouge (Grand Grimoire) είναι παραδείγματα των δαιμονικών κειμένων που χρησιμοποιούνται στο Dragon Rouge.