Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Τι αντιπροσωπεύει ο Κόκκινος Δράκος;



Ο Κόκκινος Δράκος
είναι μία μυθολογική οντότητα που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει καθ`όλες τις εποχές και τις κουλτούρες. Ο Δράκος μπορεί να εκτιμηθεί ως ο φτερωτός όφις. Απ`αυτήν την οπτική γωνία της ιστορίας, το φίδι είναι σύμβολο της γης και του κάτω κόσμου. Ο αετός (και γενικότερα τα πουλιά) είναι σύμβολα του παραδείσου. Ο δράκος αποτελεί το πάντρεμα αυτών των δύο βασικών αρχών. Ο Δράκος είναι η εικόνα της Ερμητικής αρχής "εκείνο που υπάρχει χαμηλότερα είναι σαν αυτό που υπάρχει ψηλότερα και αυτό που υπάρχει ψηλότερα είναι σαν αυτό που υπάρχει χαμηλότερα". Στην Κίνα, ο δράκος συμβολίζει τον Ταοϊσμό (Tao), αυτό που έγκειται πέρα από οποιουσδήποτε όρους και πολοικότητες (Γιν και Γιάν) και επίσης είναι η ενέργεια που κρύβεται πίσω από καθετί. Ο Δράκος αντιπροσωπεύει το άγνωστο και την κρυμμένη ενέργεια στον άνθρωπο και τη φύση. Η λέξη dragon προέρχεται από το Ελληνικό ρήμα δερκείν, που σημαίνει "βλέπω". Ο Δράκος είναι το αρχέτυπο της καθαρής όρασης: η ικανότητα όρασης των πραγμάτων όπως πραγματικά είναι, πέρα από κάθε ψευδαίσθηση και αυταπάτη. Για αυτόν τον λόγο, στους μύθους, ο δράκος έχει μεγάλη σοφία και δύναμη. Η σοφία του δράκου συμβολίζεται από το θησαυρό που φρουρεί ή το μαργαριτάρι που φέρει στο στόμα του. Για να βρει ο άνθρωπος αυτή τη σοφία και γνώση, πρέπει να ψάξει στον ενδότερο και εσωτερικό του/της κόσμο και στο άγνωστο. Κατά την Γιόγκα, ο δράκος ονομάζεται Κουνταλίνι, η κρυμμένη ενέργεια που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Η Δρακόντεια ατραπός προσπαθεί να καταστήσει αυτήν την αθέατη ενέργεια και γνώση από υποσυνείδητη σε συνειδητή. "Μια εικόνα σημαίνει χίλιες λέξεις" και το σύμβολο του δράκου και οι μύθοι του φέρουν πληροφορίες για το πώς το υποσυνείδητο μπορεί να γίνει συνειδητό και το πώς ο άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί.

Το κόκκινο χρώμα πάντα συνδέεται με την μαγεία και τη δύναμη. Το κόκκινο χρώμα ανήκει στο αίμα, τη θερμότητα και το σφυγμό. Στη βόριο μυθολογία, τα μαγικά αντικείμενα φορτίζονταν με μαγική ενέργεια βάφοντάς τα με κόκκινο, συχνά μάλιστα, με αίμα. Λέξεις όπως η γερμανική Zauber ή η αγγλική sorcery προέρχονται από την αρχαία Νορδική λέξη teufer, που σημαίνει "βάφω κόκκινο".

Ο κόκκινος δράκος αποτελεί ένα σύμβολο των πρωταρχικών δυνάμεων που ο μάγος μπορεί να αφυπνίσει και να χρησιμοποιήσει στο μαγικό του έργο. Στη Βίβλο, ο κόκκινος δράκος συνδέεται με το Σατανά και τους έκπτωτους αγγέλους. Αυτά, μυθολογικά δίνουν στον άνθρωπο τη γνώση και τη δύναμη για την κατάκτηση της θέωσης μέσω των πειρασμών στους οποίους μας υποβάλουν για να δοκιμαστέι η πιστη μας στον Θεο η στην δημιουργια κατα το ουκ ελάτρευσαν την κτιση οι θεοφρονες παρα τον κτίσαντα...οπου οσοι περασουν επιτυχως τις δοκιμασιες της ζωης χωρις να γινουν πονηροι και κακοι γινονται θεοι κατα χαριν.